Olet täällä

FAQ - Usein kysytyt kysymykset

FAQ - Usein kysytyt kysymykset

Kirjastokortti ja asiakkuus
Lainaaminen, uusiminen, varaaminen
Maksut
Tilat ja laitteet
E-aineistot ja niiden käyttö
Palaute

Kirjastokortti ja asiakkuus

Kuinka voin saada kirjastokortin Haaga-Helian kirjastoon?
Kirjastokortin saa täyttämällä ilmoittautumislomakkeen joko verkossa tai kirjastossa ja esittämällä henkilöllisyystodistuksen. Ilmoittautumislomakkeita on kirjastojen asiakaspalvelupisteissä.

Kirjastokorttini hävisi, mitä teen?
Jos kirjastokorttisi katoaa, ilmoita siitä heti kirjastolle. Jokainen on vastuussa kortillaan lainatusta aineistosta siihen asti, kun kirjasto merkitsee kortin kadonneeksi.

Mitä teen, kun yhteystietoni muuttuvat?
Kaikki yhteystietomuutokset tulee ilmoittaa kirjastoon, sillä esim. opiskelijatietojärjestelmä Peppi/MyNet ja kirjaston asiakasrekisteri eivät ole yhteydessä toisiinsa. Voit käyttää kirjaston www-sivujen Henkilötietojen muutos / PIN-koodin palautus -lomaketta.

Kirjaston sähköposti-ilmoitukset eivät tule perille. Miksi?
1) Sinulla voi olla väärä sähköpostiosoite kirjastojärjestelmässä
2) sähköpostilaatikkosi voi olla täynnä
3) viesti voi ohjautua roskaposteihin
4) tarkista tietokoneesi tietoturva-asetukset.

Kun huomaat ongelmia viestien saapumisessa, ota yhteys kirjastoon.

Olen Aalto-yliopiston opiskelija. Voinko käyttää Haaga-Helian kirjastoa?
Kyllä. Kirjastomme asiakkaaksi voi tulla kuka tahansa. Lainaamiseen tarvitset kuitenkin Haaga-Helian kirjastokortin.

Lainaaminen, uusiminen, varaaminen

Voiko opinnäytetöitä lainata?
Opinnäytetöitä lainataan Haagan (v. 2005 eteenpäin julkaistut työt), Malmin, Pasilan ja Porvoon kirjastoissa. Vierumäen opinnäytetöitä ei valitettavasti voi lainata. Laina-aika on opinnäytetöissä 14 vrk ja niitä voi uusia kuten kirjojakin.

Miten voin uusia lainat?
Lainat voi uusia:
1) Internetin kautta HH Finnassa kirjautumalla omaan tiliin
2) lähettämällä sähköpostitse uusimispyynnön, jossa ilmenee kirjastokorttisi numero
3) kirjaston asiakaspalvelussa.

HH Finnassa näkyy lainoja, jotka olen jo palauttanut aikaa sitten
Kirjastojärjestelmän vaihdettiin 20.5.2019. Jos käytät Haka-kirjautumista, etkä vaihdon jälkeen liittänyt kirjastokorttiasi HH Finna -tiliin uudelleen, lainatiedot eivät ole päivittyneet. Tee uudelleenliittäminen näin: Kirjaudu ensin Haka-tunnuksilla > Oma tili > Kirjastokortit > Poista kirjastokortti > Liitä kirjastokortti.
Jos olet jo liittänyt korttisi HH Finnaan uudelleen 20.5.2019 jälkeen ja lainat näkyvät tililläsi väärin, ota yhteys kirjastoon.

Yritin kirjautua omiin tietoihini HH Finnaan uusiakseni lainani, mutta Internet-sivuilla on käyttökatko. Miten minun pitäisi toimia?
1) Yritä myöhemmin uudelleen.
2) Ota välittömästi yhteyttä kirjastoon s-postitse.

Kuinka monta kirjaa voi olla lainassa yhdellä kertaa?
Lainojen määrää ei ole rajoitettu.

Voiko Haaga-Helian kirjoja palauttaa muihin kirjastoihin?

Haaga-Helian kirjat voi palauttaa ainoastaan Haaga-Helian, Laurean tai Metropolian kirjastoon, mihin tahansa kampuskirjastoon.

Miten voin varata aineistoa?

Varauksen voi tehdä helposti HH Finnassa, katso tarkemmat video-ohjeet.

Maksut

Voiko kirjaston myöhästymismaksuja maksaa pankki- tai luottokortilla?
Maksutavat vaihtelevat kampuskirjastoissa: Pasilan kirjastossa maksuvälineiksi käyvät käteisen lisäksi myös pankkikortit sekä Visa, Visa Electron, V PAY, MasterCard ja Maestro. Haagan, Malmin ja Porvoon Campuksen kirjastoissa maksuvälineiksi käyvät ainoastaan pankki- ja luottokortit. Vierumäen kirjastossa maksuvälineenä käy ainoastaan käteinen.

Kirjaston maksut voi maksaa myös HH Finnassa. Kirjaudu omiin asiakastietoihisi antamalla kirjastokorttisi numero, sukunimi ja PIN-koodi. Huomioithan, että HH Finnassa voi maksaa minimissään 1,00 € myöhästymismaksuja. Lisätietoja maksamisesta.

Olen saanut maksuvaatimuksen perintätoimisto Lowellilta (ent. Lindorff Oy). Voinko vielä palauttaa erääntyneen aineiston kirjastoon?
Kyllä voit. Jos olet kuitenkin jo maksanut Lowellille, et voi enää palauttaa erääntynyttä aineistoa kirjastoon.

Tilat ja laitteet

Onko kirjastossa langaton verkko?
Haaga-Helian langaton verkko on käytettävissä kaikilla kampuksilla. Haaga-Helian langattoman verkon käyttöoikeus rajoittuu Haaga-Helian henkilökuntaan, opiskelijoihin ja vierailijoihin. Tarkemmat tiedot WLANin käyttöönotosta saat opiskelijan MyNetistä.

Missä voin skannata? Entä kopioida?
Haaga-Helian kaikissa kirjastoissa on käytettävissä skanneri ja musta-valkolaite kopiointiin ja tulostamiseen. Lisätietoja laitteista ja tiloista täällä.

E-aineistot ja niiden käyttö

En saa MOT Dictionaries -palvelua auki kotikoneella, vaan se kysyy tunnuksia! Miksi?
Kirjaston hankkimia elektronisia aineistoja voi käyttää kotikoneella HH Finnan kautta. Sinun pitää ensin kirjautua HH Finnaan Haaga-Helian verkkotunnuksilla (haagahelialaiset). Muut kuin haagahelialaiset voivat käyttää mm. MOT-palvelua ja muita lisensoituja tietokantoja kirjastossa asiakaspäätteillä.

Palaute

Miten voin antaa kirjastolle palautetta?
Jokaisessa kampuskirjastossa on palautelaatikko. Palautetta voi antaa myös kirjaston www-sivujen palautelomakkeella ja asiakaspalveluun.